Volgens raadslid Jan Müter komen er bij zijn partij volop meldingen binnen van vrijwilligers en personeelsleden van Zorgbalans. Vanwege bezuinigingen zouden wantoestanden in de verzorgingstehuizen van Zorgbalans zijn ontstaan. “Het bedrijf is een aanval op de kosten aan het uitvoeren. We horen bijvoorbeeld dat vrijwilligers bij gebrek aan vast personeel bewoners in bad doen.” Naar aanleidingen van deze signalen en naar aanleiding van geruchten dat Zorgbalans een busje voor ouderenvervoer zou wegbezuinigen, vroeg de raadsfractie een gesprek aan met het bestuur.
Gesprek Zorgbalans
“Bestuursvoorzitter Roelof Jonkers is op onze uitnodiging inderdaad naar het gemeentehuis gekomen. Toen de delegatie echter zag dat we notulen van deze bijeenkomst wilde maken, haakten ze af. Er werd ons in feite te verstaan gegeven dat wij een bedreiging waren voor de bedrijfsvoering. En dat dat afgelopen moest zijn. Ze hadden geen zin in een stukje in de krant.”
Bezuiniging Zorgbalans
Bestuurder van Zorgbalans Roelof Jonkers reageert: “We hebben het gesprek beëindigd. Dat is op zich vervelend maar geen drama. Zorgbalans heeft de opgaande lijn te pakken. We zijn alle zorgprocessen aan het doorlichten met behulp van bureau Gupta Strategists. En dit jaar verwachten we een positief resultaat te behalen.” De woordvoerster van Zorgbalans erkent ook dat de bestuursleden het gesprek hebben afgebroken. “Het gesprek is gevoerd op ons eigen initiatief. Bij ons was de indruk ontstaan dat het om een informeel gesprek ging. Toen bleek dat dit niet zo was, trokken wij onze conclussie.” Zij zegt verder dat Zorgbalans het busje voor ouderenvervoer ongemoeid laat en alleen plannen heeft om te bezuinigen op de facilitaire diensten. “Van de keuken tot receptie. Maar niet op zorg- of kantoorpersoneel”, aldus de woordvoerster. De signalen die de SP van Velsen binnen krijgt over Zorgbalans herken ik niet. Het is wel zo dat Zorgbalans, net als zoveel andere zorgorganisaties, in de zomermaanden te kampen heeft met personeelstekorten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)
Lees ook:
Zorgbalans scoort onvoldoende voor HKZ-certificaat
Zorgbalans maakt bezwaar tege boete
Toezichthouder Zorgbalans verdedigt vertrekpremie
cliëntenraad luidt noodklok over Zorgbalans
Zorgbalans gaat fors saneren
Is dit een goedkeuring of juist een afkeuring van hetgeen Jos Spätjens mee naar huis sleept?
Ik denk dat het allemaal WEER niet klopt en dat daar in Venlo de BEUK er in moet.
In Venlo bij de zorggroep zijn ook veel vrijwilligers die het werk doen !! dus s.p ? !!
Slechts 330.948 euro werd vorig jaar overgemaakt op de bankrekening van Spätjens. Hij weet maat te houden: “De stijging van mijn totaal bruto inkomen is, afgezien van een bonus van 36.365 euro en een onkostenvergoeding van 13.864 euro, vooral het gevolg van indexatie.” Zo’n uitleg zet alle nogal gratuite, morele verontwaardiging onmiddellijk in het juiste perspectief. Eigenlijk is het allemaal afgunst en kinnesinne.
Vooruit, nog één poging om het uit te leggen. Er bestaat een Balkenende-norm en Spätjens-norm. Het leiden van een kabinet, dat zestien miljoen mensen regeert en dat jaarlijks zo’n 220 miljard euro omzet, is met 190.000 euro goed betaald. Voor het volstrekt unieke talent van Jos Spätjens (met een omzet van 265 miljoen euro en 8500 medewerkers) zou zo’n bedrag een afrront zijn. Jos Spätjens. Dé Jos Spätjens. De naam die op de lippen ligt van vele multinationals in binnen- en buitenland. Zo’n visionaire CEO zouden ook zij willen hebben.
Jos Spätjens die zich desondanks helemaal kan vinden in handhaving van de Balkenende-norm. Voor zijn opvolgers. “Ik heb overigens nog geen plannen om ermee te stoppen.” Jos Spätjens, het Duracel-konijn van zorgland, dat maar doorgaat en maar doorgaat. Bijna belangenloos. Eigenlijk voor een fooi. Jos Spätjens verdient eigenlijk nog veel meer kleine beetje