Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder De Hoven mag blijven

MAARSSEN - Directeur Ronald Kalfsbeek van Stichting Zorginstellingen De Hoven blijft aan. De Ondernemingsraad (OR) zegde eerder het vertrouwen in hem op, maar de raad van toezicht handhaaft de directeur.

De raad van toezicht van De Hoven vindt het “niet verantwoord en niet noodzakelijk het contract met Ronald Kalfsbeek te beëindigen”, zo schrijft de raad aan het personeel. Dat staat in het decembermagazine van ZorgVisie, dat volgende week verschijnt. “Er moet een begroting komen, aanbestedingen staan voor de deur en het is voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van groot belang dat we met zijn allen proberen de draad weer op te pakken.” Een coach gaat de bestuurder helpen de verhouding met de OR te verbeteren en een plan van aanpak te maken.

Aanblijven

De OR legt zich neer bij het aanblijven van Kalfsbeek, zegt secretaris Robert Visscher. “Het alternatief is dat we de barricaden op moeten en dat vinden we niet in het belang van de stichting. Maar het moet duidelijk zijn dat de bestuurder niet meer zoveel armslag krijgt dat hij weer dezelfde problemen kan veroorzaken.”

Weinig vertrouwen

Een externe adviseur constateerde in september dat medewerkers weinig vertrouwen hebben in het management van De Hoven. Zij vinden onder meer dat veranderingen halfslachtig worden uitgevoerd. De OR zegde daarop het vertrouwen in Kalfsbeek op. (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Directie De Hoven ligt onder vuur

‘Een tv-shot van twintig seconden’ (ZorgVisie archief)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.