Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuursleden Mulder en Ewijk stappen op bij VUmc

Mark van Dorresteijn
Bestuursvoorzitter Elmer Mulder van het in opspraak geraakte academisch ziekenhuis VUmc in Amsterdam is vrijdag opgestapt. Ook een ander lid van de raad van bestuur, Wouter van Ewijk, heeft zijn functie neergelegd. Dat heeft de raad van toezicht VU-VUmc meegedeeld.
Bestuursleden Mulder en Ewijk stappen op bij VUmc

‘Het is ons niet gelukt om de voortdurende spanningen rond een aantal van onze medisch specialisten te bezweren’, laat Mulder in een verklaring weten.

Problemen VUmc

Dinsdag besloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het VUmc onder verscherpt toezicht te stellen. Aanleiding was een ruzie tussen specialisten, en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. Daarna zette het ziekenhuis longarts Piet Postmus op non-actief, die de ruzies en de veiligheid van patiënten aan de kaak had gesteld. Die stap van het ziekenhuis kreeg veel kritiek.

Intern conflict

Volgens de opgestapte Van Ewijk is ,,op alle mogelijke manieren gepoogd de situatie weer onder controle te krijgen”. Naar zijn zeggen is de patiëntveiligheid daarbij ,,constant” gewaarborgd geweest. ,,Maar het interne conflict hebben we helaas nog niet kunnen oplossen.”

Stalman blijft

Het derde lid van de raad van bestuur, vicevoorzitter en decaan Stalman, blijft zijn functie vervullen. De Raad van Toezicht zegt begrip te hebben voor het opstappen van de twee mannen en accepteert dat besluit. De raad gaat de twee vacatures op interim-basis invullen. (ANP)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.