Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betty van de Walle toezichthouder De Zorgboog

Betty van de Walle - van Veen treedt per 1 juli 2017 toe als lid en beoogd voorzitter van de raad van toezicht van stichting de Zorgboog. Zij neemt in oktober 2017 de voorzittershamer over van huidig voorzitter Guiljo van Nuland.
Betty van de Walle400.jpg

Betty van de Walle heeft ruim twaalf jaar gewerkt als bestuurder van het Elkerliek Ziekenhuis waar ze onlangs per 1 mei 2017 afscheid heeft genomen. Na diverse opleidingen, studeerde Betty van de Walle in 1990 af als jurist aan de Universiteit van Nijmegen met als afstudeerrichting Gezondheidsrecht. Vanaf begin jaren zeventig heeft ze in diverse functies in onder meer ziekenhuizen in Nijmegen, Leiden en Arnhem gewerkt, om vervolgens in 2004 te starten in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. 

Van Nuland
Guijo Van Nuland, algemeen directeur van Brabant Water N.V., trad in oktober 2009 aan als voorzitter raad van toezicht van de Zorgboog. Hij geeft het stokje over omdat zijn tweede en laatste zittingstermijn is verlopen. Na de volledige periode van acht jaar treedt hij nu reglementair af.

Positief
De benoeming van Betty van de Walle is positief ontvangen door onder meer de ledenraad, de verzorgende en verpleegkundige adviesraad en de ondernemingsraad van de Zorgboog. 

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.