Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Big!Move kiest voor VitalHealth als strategisch ICT-partner

Mario Gibbels
Big!Move, een landelijke franchiseorganisatie voor gezondheidsversterking, heeft VitalHealth gekozen als Ict-partner. VitalHealth ontwikkelt een webbased applicatie, die de Big!Move–methode moet ondersteunt. “Deelnemers aan ons programma werken op een laagdrempelige wijze aan versterking van hun gezondheid, individueel en in groepen”, aldus Big!Move.

In de webbased applicatie van Big!Move kunnen begeleiders de eigen deelnemers monitoren. Daarbij registeren begeleiders gezondheidsgegevens van hun deelnemers op uniforme wijze op individueel en op groepsniveau. De applicatie ondersteunt begeleiders in de uitvoering van de methode door middel van intelligente functies als reminders en beslissingsondersteuning.

Deelnemers kunnen via de applicatie hun eigen ervaren gezondheid registeren (op basis van de internationale standaard ICF) en monitoren. Daarnaast communiceren zij online met begeleiders en andere deelnemers.

Huisartsen of andere eerstelijns zorgverleners kunnen patiënten doorverwijzen naar Big!Move programma’s en houden zicht op de voortgang van hun patiënten. Ook wordt er een overzichts- en rapportagefunctionaliteit beschikbaar gesteld aan managers van lokale centra en voor de centrale Big!Move organisatie.

De applicatie komt in delen beschikbaar, en wordt al vanaf september 2009 door de Big!Move-begeleiders gebruikt. Vanaf januari 2010 is de applicatie ook voor de deelnemers beschikbaar. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.