Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Biotechnologiereuzen gaan samenwerken

Koploper in het onderzoek naar biomedische materialen en regeneratieve geneeskunde, Topinstituut BMM, gaat samenwerken met het onderzoeksprogramma naar cel transplantatie in diabetes, DCTI. Gezamenlijk hebben de beide partijen een budget van 101 miljoen euro.
Biotechnologiereuzen gaan samenwerken

In de nieuwe samenwerking concentreert BMM zich op hart-, en vaatziekten, bewegingsapparaten en nieren. Het instituut ontwikkelt biomaterialen op deze ziektegebieden. DCTI richt zich op diabetes. In DCTI werken vooraanstaande wetenschappers samen om de eilandjestransplantatie te verbeteren door een soort kunststof verpakking voor de eilandjes te maken. Deze verpakking bestaat uit biomaterialen en kan eenvoudig worden geïmplanteerd en desnoods ook weer worden verwijderd. Ook allerlei eiwitten, groei- en overlevingsbevorderende stoffen en cellen worden aan de verpakking toegevoegd.

Budget

DCTI beschikt over een budget van 11 miljoen euro. BMM over een bedrag van 90 miljoen euro. Beide bundelen de krachten in een publiek private samenwerking. Eelco de Koning, projectleider DCTI: ‘Biomaterialen gaan een belangrijke rol spelen bij nieuwe transplantatiestrategieën met insuline-producerende cellen om diabetes te genezen. DCTI kan door de samenwerking met BMM rekenen op kennisdeling over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biomedische materialen.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.