Home 2019

Laatste blogs

In vijf stappen meer focus op behoud van personeel

Zorgorganisaties besteden te weinig aandacht aan het behoud van personeel. Focus op behoud is een complexe uitdaging, waar veel over gezegd maar weinig écht aan gedaan wordt. Om organisaties te helpen bij het behoud van medewerkers, ontwikkelde Berenschot de pragmatische STAY-aanpak®.

Wat bestuurders moeten weten over IT in de zorg

Een effectieve en efficiënte inzet van IT in de zorg vergt aanpassingen en die kunnen tot problemen leiden, schrijft informatie-architect John van Rooij.
emeritus hoogleraar Guus Schrijvers over betaalbare acute zorg

Blog: CBR, besteed keuringen uit aan CIZ

Ook bij het CBR wachttijden voor mensen met beperkingen en 75-plussers, voor wie een (her)keuring verplicht is. Het bureau loopt niet alleen achter met digitalisering maar verkeert nu ook in financiële problemen.
Personeel

Verlaat de tekentafel om functiedifferentiatie te bereiken

Dat de wet BIG II ter ziele is gegaan nog voordat deze van kracht is geworden, zat er al een tijd aan te komen. Uit een ledenraadpleging van V&VN onder ruim 17.000 verpleegkundigen en verzorgenden blijkt dat slechts een vijfde van hen achter de wet staat.
Bekostiging

Het dilemma van de overhead

Overhead ligt onder een vergrootglas. En dat is natuurlijk terecht. Er gaat immers een aanzienlijk deel van het zorgbudget mee gemoeid, dat je niet kunt besteden aan directe zorg. Maar we schieten hier wel in door, aldus Marvin Hanekamp en Simon Heesbeen.
Epd
emeritus hoogleraar Guus Schrijvers over betaalbare acute zorg

Blog: Maak vaart met toegang patiënt tot zijn medisch dossier

Een artikel in de British Medical Journal brengt het belang van toegang van patiënten tot de eigen medische gegevens goed naar voren. Guus Schrijvers zou die toegang ook in Nederland graag snel geregeld zien.
Juridische zaken in de zorg

Column: Wet compensatie transitievergoeding schudt slapende dienstverbanden op

Eind 2018 werd een ziekenhuis veroordeeld tot opzegging van het dienstverband met een ernstig zieke medisch specialist. Dit na drie jaar arbeidsongeschiktheid en betaling van de wettelijke transitievergoeding. Sindsdien is een aantal rechterlijke uitspraken gedaan met wisselende uitkomst.