Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Georganiseerde reis of avontuurlijke tocht?

AAG
‘Tot in de puntjes geregeld’, zo zou ik mijn aankomende zomervakantie omschrijven. Samen met onze twee jonge kinderen rondreizen in een ver en onbekend land, vraagt om een goede voorbereiding vonden wij. Alle opties werden besproken en (her)overwogen. Uiteindelijk kozen we voor een georganiseerde groepsreis met een duidelijk en vast programma. Een goede keuze voor zekerheid, dat dachten we tenminste.
190603 Afbeelding Partnerblog

Uitdagingen in de buitenwereld

Binnen de bedrijfsvoering van zorgorganisaties werkt het vaak net zo. Er wordt een stip op de horizon gezet en met een vaste, vooraf uitgedachte route of ‘georganiseerde reis’ werken we naar dat doel toe. Een eenmalig en lineair proces met een duidelijk doel en een beperkte hoeveelheid verandermogelijkheden. Dat is eigenlijk best bijzonder voor een sector waarin -in een hoog tempo- zoveel verandert en waarin zorgorganisaties continu moeten inspelen op de problemen in de buitenwereld. Het arbeidsmarktprobleem, de wijzigende bekostiging en de financiële risico’s, om maar een paar voorbeelden te noemen. Is een avontuurlijke tocht, met een bestemming waarbij je bijstuurt als zich nieuwe omstandigheden voordoen, dan geen betere keuze dan een georganiseerde reis? Ik vind van wel.

In dit tijdperk kan het niet meer anders

Bij een avontuur is ook de reis zelf een doel. Het is een reis die je gaandeweg stap-voor-stap beleeft met een bestemming en globale planning. Het geeft ruimte om tussentijds met de omgeving mee te bewegen. Een zorgorganisatie kan in dit tijdperk niet meer anders. Maar daar is meer dan alleen zorg voor nodig. Ook de onderliggende aandacht voor bedrijfsvoering is essentieel om mee te kunnen bewegen. En daar ligt de focus van AAG.

Wij richten de bedrijfsvoering zó in dat het voor zorgorganisaties mogelijk is om mee te gaan met zo’n avontuurlijke tocht. Onze visie is dat in een oneindige beweging van optimaliseren en automatiseren van processen & data wij informatie & inzicht structureel verbeteren. Het resultaat is dat wij continu kunnen focussen op sturen & beheersen. Zo organiseren wij voor zorgorganisaties het fundament met bedrijfsvoering waarmee ze snel kunnen inspelen op de veranderende omgeving. Met onze dienstverlening zetten we in op flexibiliteit en stuurkracht, dragen wij de zorg en geven wij richting aan de toekomst van de zorg.

We gaan ervoor!

Al snel nadat wij onze vakantie definitief boekten, werd er een negatief reisadvies voor de bestemming afgegeven. We moeten snel beslissen en meebewegen met de ontwikkelingen. We kozen op gevoel, zonder alle opties goed onderzocht te hebben, voor een andere verre bestemming zonder vast programma. Ter plaatse bekijken we wat we gaan doen en hoe we dat invullen. Zo ga ook ik samen met mijn gezin op een avontuurlijke tocht!

Johan van Houwelingen
Raad van Bestuur AAG

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.