Koken en de kunst van het wetgeven

Over sommige boeken wil je als bestuurder praten en 'De wet als Kunstwerk' van Willem Witteveen is er één van. In deze tijd van over elkaar heen buitelende wetgevingsinitiatieven en een 'staccatocultuur' is zijn pleidooi voor 'slow law' een verademing.
Koken en de kunst van het wetgeven

Berichten als het neerstorten van de MH17, raken je. Onder de slachtoffers geen mensen uit mijn directe omgeving maar wel ‘bekende namen’ die een extra rilling veroorzaken. Een van die namen is Willem Witteveen, senator voor de PvdA en hoogleraar Encyclopedie van de  Rechtswetenschap in Tilburg. Hij verongelukte samen met zijn vrouw en dochter. Vlak voor hun welverdiende vakantie naar Indonesië had hij bij zijn uitgever het manuscript van zijn boek De wet als kunstwerk ingeleverd. Over sommige boeken wil je als bestuurder praten en dit is er één van. Dat praten is wel een beetje gevaarlijk omdat dit meesterwerk

1
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.