Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Koken en de kunst van het wetgeven

Henk Steen
Over sommige boeken wil je als bestuurder praten en 'De wet als Kunstwerk' van Willem Witteveen is er één van. In deze tijd van over elkaar heen buitelende wetgevingsinitiatieven en een 'staccatocultuur' is zijn pleidooi voor 'slow law' een verademing.
Koken en de kunst van het wetgeven
Premium

Berichten als het neerstorten van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Helemaal eens dat Willem Witteveens ‘ de wet als kunstwerk’ van grote waarde is en niet alleen door politici en juristen gelezen en besproken moet wordend maar door ons allen. Met Willem heb ik twee periodes in de fractie van de PvdA in de EK gezeten. Hij besloot zijn gedegen en goed onderbouwde plenaire bijdragen steevast met de zin: ‘ en overigens ben ik van mening dat de EK het terugzendrecht moet krijgen’ , waarmee hij bedoelde dat een wet die kwalitatief onvoldoende was met de bevindingen van de EK teruggezonden zou moeten worden naar de TK. Pleidooi voor bezinning en heroverweging tegenover overhaaste wetgeving, die soms strijdig is met reeds bestaande wetgeving.
   Margriet Meindertsma lid rvt gelre ziekenhuizen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.