Jeugdrechtadvocaten luiden noodklok over gesloten jeugdzorg

Een kleine dertig jeugdrechtadvocaten hebben een brandbrief gestuurd naar de 18 gemeenten in de regio Noord-Holland Noord over de gesloten jeugdzorg op een locatie in Bakkum. De advocaten vragen daarin dat de regionale politiek de zorgen serieus oppakt en haar verantwoordelijkheid hierin neemt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Sensay/Fotolia

De uitvoering van gesloten jeugdhulpmaatregelen in Noord-Holland is een aantal maanden geleden na een aanbestedingsprocedure door de gemeenten gegund aan zorgaanbieder Horizon, en niet langer aan zorgaanbieder Parlan (Transferium Jeugdzorg). De rechtbank heeft in meerdere uitspraken geoordeeld dat het zorgaanbod van Horizon-locatie Antonius in Bakkum niet aan de kwaliteitseisen van de Jeugdwet voldoet bij de specifieke problematiek van de jongeren.

Niet gereed voor opvang

Volgens de Werkgroep Jeugdrechtadvocaten Alkmaar, waarin de advocaten zijn verenigd,  is na de gunning op stel en sprong begonnen met de jeugdzorg in de regio, zonder dat de locatie daar goed genoeg op was voorbereid. Dat

0
392

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.