‘Moeilijke jaren voor de thuiszorg’

Er is wat bijzonders gebeurd met de plannen voor de ouderenzorg van het nu demissionaire kabinet. In dat beleid anno 2012 stonden twee prioriteiten boven aan op de politieke kalender: ouderen blijven voortaan langer thuis wonen en daarom moet de thuiszorg met verpleegkundigen in de wijk snel in ere worden hersteld.
Jeroen-van-den-Oever-450.jpg

Nu is de politieke agenda echter vooral gevuld met plannen om de verpleeghuiszorg te verbeteren. En hebben juist veel thuiszorgorganisaties het bijzonder zwaar. Wie had dat vijf jaar geleden kunnen denken?

In moeilijkheden
Thuiszorgaanbieders zijn er in alle soorten en maten. De voormalige kruisverenigingen zijn nu meestal regionale zorgbedrijven, soms gecombineerd met verpleeghuizen in een concern. Sommige van deze bedrijven zijn in moeilijkheden gekomen doordat de tarieven voor de thuiszorg voor hen niet meer kostendekkend zijn. Laurens in Rotterdam en Careyn in Utrecht zijn hiervan voorbeelden. Zij kunnen nu nog het hoofd boven water houden dankzij de gezondere exploitatie van

1
1407

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.