Nationaal Zorgfonds: een virtual reality project van de SP

De berekening van kostenbesparingen die een Nationaal Zorgfonds zou opleveren, is op zijn best wel heel optimistisch. Hoe het fonds zou moeten functioneren is volstrekt onduidelijk.
Ivo-Knotnerus_450.jpg

Onlangs verscheen het programma voor de komende Kamerverkiezingen van de SP. Het is, tenminste voor wat de zorg betreft, een overzichtelijk en concreet geformuleerd lijstje plannen dat in het spectrum “slecht voor de zorg” tot “goed idee en allang het geval”, vooral veel open deuren intrapt. In vette kapitalen bovenaan staat het vlaggenschip van de SP voor deze verkiezingen: Het Nationaal Zorgfonds Zonder Eigen Risico. De partij ziet er voorlopig vanaf om haar voornemens financieel te onderbouwen, anders dan met royale armgebaren richting een miljonairsbelasting en de winsten van Amerikaanse farmaciereuzen. Ik heb geen verstand van electorale strategie, maar

7
90

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.