Red de zorg

Als bestuurder krijg je soms een verzoek waardoor je je wat ongemakkelijk voelt.
Red de zorg

Eind mei kreeg ik een e-mail van de FNV-bestuurder Zorg met wie ik af en toe om tafel zit. Het verzoek in die algemene e-mail: ‘Mogen we uw naam ook toevoegen aan de namen in de advertentie?’ De beoogde advertentie was onderdeel van de volkspetitie ‘Red de Zorg’ en zou op de Dag van de Verantwoording verschijnen.

Als bestuurder heb ik niet eerder dit soort petities ondertekend maar nu bekroop mij toch aanzienlijke twijfel. Mijn nog steeds wel ‘activistische hart’ neigde naar een ja, maar mijn ‘bestuurlijke hoofd’ deed mij er uiteindelijk toe besluiten ervan af te zien. In mijn

0
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.