Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Redactioneel: het zorgstelsel verandert fundamenteel

Simon is hoofdredacteur en uitgever van de merken Skipr en Zorgvisie. Daarnaast geeft hij bij Bohn Stafleu van Loghum ook managementboeken voor de zorg uit en is hij dagvoorzitter en presentator van webinars.
Vol verwachting klopte ons hart toen we in de weken en dagen voor Prinsjesdag wachtten op de definitieve versie van het Integraal Zorgakkoord. En ons wachten werd beloond.
Simon Broersma
Foto: Paul Tolenaar
Premium
Het IZA belooft flinke veranderingen
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Beste Simon Broersma, Ik zie in de toekomstig de rol van zorgverzekeraars zich veel meer ontwikkelen naar een meer “institutionele ”. Hiermee bedoel ik dat de zorgverzekeraars zich veel meer gaat focussen op het aanbod ( in kwantitatieve en kwalitatieve zin) van zorgvoorzieningen in de “regio” , de samenwerking tussen die zorgvoorzieningen , meer focus op preventie, enz.. En veel minder op het contractren van een paar röntgenfoto’s meer of minder. Die institutionele rol is uit kostenbeheersings-overwegingen ook veel effectiever. Hierbij past het representatie-model van zorgverzekeraars goed bij. ( zie voor verdere uitwerking mijn blogjes in Zorgvisie en mijn nieuwe boek ( De Zorg is van de Patiënten en de Zorgprofessionals!!) Guus van Montfort.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.