Zorgbestuurder anno nu verbindt én verandert

Zorgbestuurders omschrijven hun rol steeds vaker als tussenpersoon en verbinder. Zij zien zichzelf als bemiddelaar tussen de binnen- en buitenwereld van de organisatie en als verbinder van verschillende partijen.
Zorgbestuurder anno nu verbindt én verandert

Zorgbestuurders omschrijven hun rol steeds vaker als tussenpersoon en verbinder. Zij zien zichzelf als bemiddelaar tussen de binnen- en buitenwereld van de organisatie en als verbinder van verschillende partijen. Sommige bestuurders vinden deze conclusie in mijn proefschrift van eind vorig jaar een beetje een jammerlijke uitkomst. Zij drukken mij op het hart toch vooral te benadrukken hoezeer zij ook veranderaars zijn en hoe innovatief de sector is. Zij zijn bang om als behoudend bestempeld te worden. Dat is begrijpelijk als je bedenkt dat menig bestuurder wordt aangenomen met een veranderopdracht. Maar sluit de rol van veranderaar de rol van verbinder

5
53

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.