Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bonussen blijven in de zorg

Zorgbedrijven blijven onverminderd bonussen op basis van prestaties uitdelen. Dat blijkt uit het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2009.
Bonussen blijven in de zorg

Uit het onderzoek blijkt dat de recente discussies over perverse prikkels en exorbitante beloningen een beperkte invloed heeft gehad. Zowel bedrijven als instellingen in de non-profitsector keren volgens Intermediair nog steeds massaal bonussen uit. Aan de survey werkten 62 bedrijven en 46 instellingen in de non-profitsector mee. Ook zorginstellingen. Van de 46 instellingen in de non-profitsector was er slechts eentje die geen bonussen uitdeelde.

Prestatiebeloning

In de publieke sector heeft de crisis de populariteit van prestatiebeloning totaal niet beïnvloed, vindt Matthijs Hertsenberg van JS Consultancy. “Het gaat bij de semi-overheid niet om het type bedragen waarover je in de media leest. Het is meer: krijgt iemand er een periodiekje bij dit jaar, of nog even niet. Of een eindejaarsuitkering van maximaal een half maandsalaris.” De overheid kent weliswaar geen salestargets, maar prestaties zijn net zo goed meetbaar, meent Hertsenberg.

Winstdeling

“De crisis heeft verschillende effecten gehad op winstdelingen, individuele bonussen en salesbeloningen’, zegt Raymond Welmers, hr-adviseur van Towers Perrin. “Winstdelingen zijn gebaseerd op beleid dat voor een paar jaar vastligt. Daarin is niets veranderd. Wel is de uitgekeerde winstdeling lager nu de resultaten achterblijven.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Nieuwe code voor beloning zorgbestuurder

Rouvoet vindt beloning managers jeugdzorg terecht

SP: Zorgpersoneel fors minder plezier in werk

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.