Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Boze orthopeden verwijten Igz ‘spierballentaal’

Het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de metaal-op-metaal heupen is de orthopedisch chirurgen totaal in het verkeerde keelgat geschoten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Boze orthopeden verwijten Igz ‘spierballentaal’

‘De Inspectie is als een trein over ons heen gedenderd’, zegt bestuursvoorzitter Jan Verhaar, van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Buitengesloten

De NOV is niet geconsulteerd door de Inspectie en het heeft definitieve rapport alleen onder embargo gekregen. Het verwijt dat de orthopedisch chirurgen de Inspectie eerder had moeten informeren over de problemen met de metaal-op-metaal heupen is onterecht, zegt Verhaar: ‘Juist de Inspectie heeft op zijn handen gezeten.’

Nederland gidsland

Want de NOV trok naar eigen zeggen anderhalf jaar geleden al aan de bel. Toen bleek dat er bij tien tot vijftien procent van de patienten binnen vijf jaar alweer

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. De Overheid versus Het Veld. Omdat de Minister het vaak aan Het Veld overlaat, dient deze casus eens goed te worden uitgezocht, waar de schoen wringt. Anders gaat de visie van de Minister niet werken en krijgen we een hard tegen hard relatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.