Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabant niet klaar voor overgang jeugdzorg

De gemeenteraden van Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch zijn nog niet klaar om de jeugdzorg over te nemen van de provincie. De rekenkamers van de vier steden concluderen dat na onderzoek.
Brabant niet klaar voor overgang jeugdzorg
Foto: ANP Photo

‘In geen van de gemeenten is de raad al actief bezig met het nadenken over concrete doelen. De gemeenteraden tonen zich in het algemeen beperkt op de hoogte van de risico’s en helemaal van de mogelijke maatregelen om die te beheersen. In drie van de vier gemeenten is geen risicoanalyse opgesteld’, staat in de conclusies.

 


Overnemen

Gemeenten moeten de jeugdzorg vanaf 2015 overnemen van de provincie. De gemeenteraden krijgen het advies om zelf snel in actie te komen om op tijd klaar te zijn.

 


OvergangsregelingJeugdzorg Nederland uitte al langer haar zorgen over de overgang van jeugdzorg van de provincie naar gemeenten. Een verantwoorde overgangsregeling ontbreekt volgens de branchevereniging van jeugdzorgorganisaties, waardoor de kwaliteit van de jeugdzorg in gevaar komt. Jeugzorg Nederland wilde woensdag niet reageren op de conclusies van de rekenkamers van de Brabantse steden. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.