Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Britse start-up claimt artsexamen beter te doen dan echte dokters

Bert Bukman
Babylon Health, een start-up op het gebied van kunstmatige intelligentie, zegt het Britse toelatingsexamen voor artsen met betere resultaten af te leggen dan echte dokters.
Babylon Health
Getty Images / iStock

De score van de Babylon Health-software in de test van het Royal College of General Practitioners (RCGP) bedroeg volgens het bedrijf gemiddeld 81 procent. De Britse artsen beantwoorden gemiddeld 72 procent van vragen goed.

De RCGP zelf bestrijdt de claim van Babylon Health, onder meer omdat het bedrijf niet gebruik heeft gemaakt van de meest recente versies van de test.

Samenwerking NHS

Sir Malcolm Grant, de voorzitter van de National Health Service, is echter enthousiast over Babylon Health. Tegen de BBC zei hij dat AI de rol van de huisarts ingrijpend zal veranderen.

Babylon Health werkt intensief samen met de NHS. Gezamenlijk hebben zij onder meer de app GP at hand ontwikkeld, waarmee inmiddels 30.000 inwoners van Londen digitaal een huisarts kunnen raadplegen. De app is met een klanttevredenheidsscore van 96 procent zeer succesvol.

Samsung

Niettemin zijn er ook bezwaren tegen de app van Engelse huisartsen. Patiënten met een complex ziektebeeld zouden er beter geen gebruik van kunnen maken. Ook zou GP at hand vooral geschikt zijn voor digitaal vaardige patiënten en minder voor mensen met een lagere opleiding.

Babylon Health heeft recent ook afspraken gemaakt met techbedrijf Samsung. Deze samenwerking moet ertoe leiden dat de software van Babylon in de smartphones van Samsung wordt ingebouwd. In eerste instantie gebeurt dit alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar naar verwachting komen op korte termijn ook andere landen aan de beurt.

 

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.