Bruins: ‘Bestuur MC Groep schetste te rooskleurig beeld’

Tot bijna het allerlaatste moment heeft het bestuur van de failliete MC groep het beeld geschetst dat er een oplossing zou komen voor de financiële problemen. Dat blijkt uit de antwoorden die minister Bruins (Medische Zorg) geeft op aanvullende vragen van politieke partijen over de faillissementen van MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Bruins
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Foto: Arenda Oomen

Bruins stelt dat tot 18 oktober de ziekenhuizen het beeld uitstraalden dat er een oplossing zou komen voor de financiële problemen. Dat beeld werd geschetst richting de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. Ook de zorgverzekeraar heeft niet aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gemeld dat de ziekenhuizen failliet zouden kunnen gaan. ‘Pas na 18 oktober zijn de ontwikkelingen snel gegaan’, zegt Bruins. ‘Dat reeds op 25 oktober, enkele dagen na de mededeling dat de gesprekken tussen de zorgverzekeraars en ziekenhuizen op niets waren uitgelopen, het faillissement van beide ziekenhuizen werd uitgesproken, heeft mij verrast.’

Eerste berichten

De eerste berichten over financiële

1
623

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Uw ministerie, meneer Bruins, schetste jarenlang een te rooskleurig beeld en de landelijke kennisinstituten liepen op een subtiele wijze braaf in de pas. De bevolking werd jarenlang een te rooskleurig beeld voorgehouden van de gezondheidszorg. Uw ‘klanten’, maar niet uit vrije wil, maar verplicht tot betaling van maandelijkse zorgpremie, belastingen, eigen betalingen enz. Het is een grof schandaal.
    Ik daag u uit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.