Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Canoy in geweer tegen internationale handel lichaamsmateriaal

Nederlanders kopen in het buitenland organen en ander lichaamsmateriaal op de zwarte markt en hier profiteert de georganiseerde misdaad van. Dat zei hoogleraar Zorgeconomie aan de Universiteit van Tilburg Marcel Canoys gisteren in het actualiteitenprogramma Buitenhof.
Canoy in geweer tegen internationale handel lichaamsmateriaal

Canoys wil dat er internationale regels komen om het kopen van organen in het buitenland aan banden te leggen. De hoogleraar noemt het in Buitenhof hypocriet dat het kopen van organen en lichaamsmateriaal in Nederland sterk gereguleerd is, terwijl Nederlandse kopers in het buitenland totaal geen vragen stellen bij de aanschaf van lichaamsmateriaal. ‘Dit werkt vrij navrante praktijken in de hand. Zo worden in India graven leeg geroofd om de botten te verkopen en lopen in veel vluchtelingenkampen mensen met één nier rond.’ Canoys hoopt dat het thema op de politieke agenda komt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schippers: meer training rondom orgaandonatie

Meer orgaandonaties door nieuwe methode

‘Pubers kunnen beslissen over orgaandonatie’

Minder orgaandonaties na overlijden

1 REACTIE

  1. Het Menselijk lichaam is geen Handel.In deze innovatieve tijd kunnen we veel lichaamsonderdelen kunstmatig reproduceren . Bedrijven als DSM zijn er druk mee bezig.Het is een groeimarkt , dus waarom moeten wij overledenen hergebruiken? Graag een Politiek Debat over dit onderwerp !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.