Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-onderhandelingen ouderenzorg mislukt

UTRECHT - De cao-onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers in de verpleging en verzorging zijn mislukt. Volgens de bonden sorteren de werkgevers voor op één gemeenschappelijk cao voor de verpleging, verzorging en de thuiszorg. De werknemers in de ouderenzorg zouden er dan op achteruit gaan.

De bonden eisen een loonsverhoging van twee procent en een structurele bijdrage van 0.75 procent voor de levensloopregeling. De werkgevers bieden volgens de bonden een loonsverhoging van slechts één procent en een eenmalige werkgeversbijdrage voor de levensloopregeling van 0.75 procent. ActiZ, de zojuist opgerichte brancheorganisatie voor verpleging, verzorging en thuiszorg, stelt echter dat ze een salarisverhoging van 1.75 procent bieden plus een eenmalige uitkering van 0.75 procent. De werkgevers bieden een salarisverhoging van 1 procent per een januari 2006 en nog eens 0.75 procent in het najaar.

Voorsorteren

Volgens de vakbonden sorteert ActiZ voor op een gemeenschappelijke cao voor de verpleging, verzorging en de thuiszorg. De cao van de verpleging en verzorging is iets gunstiger dan de cao van de thuiszorg. De werknemers in de ouderenzorg dreigen daarom volgens de bonden erop achteruit te gaan bij een gemeenschappelijke cao. De vakbonden komen na de zomer weer bij elkaar om te overleggen hoe de onderhandelingen moeten worden voortgezet. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.