Capaciteitsplanning in ziekenhuizen ondermaats’

Door de patiëntenstroom en werkroosters van artsen op een andere manier te plannen, kunnen ziekenhuizen een enorme efficiencyslag slaan. Dat stellen Henk Handlogten, directeur Händelton Management Advies, Johan Lievestro, algemeen directeur Lievestro en Otto Kreijkes , commercieel directeur Lievestro.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
capaciteitesplanning.png

‘Het is niet zo’n leuke boodschap dat ziekenhuizen het nu eigenlijk niet goed doen’, vertelt Lievestro. ‘Maar het kan echt beter. We zien dat vijf procent van het ziekenhuisbudget in de prullenbak wordt gegooid. Dat kan anders door slimmer om te gaan met de capaciteit.’ Lievestro is directeur van het gelijknamige softwarebedrijf. Zijn producten DOKTERplan en FLOWplan worden bovenop het zis/epd geplaatst en verzorgen de capaciteitsplanning in een ziekenhuis.

Grootste probleem in ziekenhuizen

Ook Handlogten merkt dat ziekenhuizen suboptimaal georganiseerd zijn. ‘Patiënten komen binnen via de poli en vanaf dat punt wordt elke vervolgstap handmatig ingepland. Op elk onderdeel zit

0
614

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.