Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cardiologen gaan hartcentra beoordelen

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) gaat een ‘witte lijst’ samenstellen van cardiologische centra die aan haar eisen voldoen. De vereniging maakt donderdag nieuwe normen bekend waar deze medische centra volgens haar aan moeten voldoen.
Cardiologen gaan hartcentra beoordelen

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft inmiddels laten weten alleen afspraken te willen maken met ziekenhuizen die aan de kwaliteitseisen van de NVVC voldoen.

Dotteren

De normen hebben betrekking op drie veelvoorkomende en risicovolle ingrepen op het gebied van het hart: dotterbehandeling, implantatie van een defibrillator in de borst en hartklepvervanging waarbij de nieuwe hartklep via de bloedvaten op zijn plaats wordt gebracht.

Apparatuur

Centra moeten onder meer voldoende behandelingen uitvoeren, beschikken over de juiste apparatuur en laboratoria, en genoeg gekwalificeerd personeel in dienst hebben. Als ze aan die eisen voldoen, komen ze op de lijst van de NVVC te staan.

Doodsoorzaak

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Meer dan 30 procent van de sterfgevallen is erop terug te voeren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Een goede ontwikkeling. Een belangrijke voorwaarde , dat het ONafhankelijk wordt beoordeelt. Kwaliteit staat voorop. Laat de Clienten ook mee beoordelen , kijkend naar de resultaten. NVVC houdt ons op de hoogte.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.