Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardiologen sturen brandbrief naar Klink

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie heeft een brandbrief naar minister Ab Klink van VWS gestuurd over het medicatiebeleid. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten.
Cardiologen sturen brandbrief naar Klink

De cardiologen onderschijven de noodzaak voor een doelmatiger medicatiebeleid maar vrezen dat het voorschrijven van goedkopere middelen ook veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Het gaat daarbij niet om medicijnen waarvan de werkzame stof hetzelfde is. Voornamelijk de medicijnen met een ander “farmacodynamisch of –kinetisch” profiel zouden gevaar op kunnen leveren.

Signaalfunctie

In de huidige situatie ziet de NVVC vooral op het moment van opname in en ontslag uit een ziekenhuis risico’s voor patiënten. Als een ziekenhuis andere medicijnen gebruikt dan de patiënt gewend is “wordt hem een signaalfunctie bij mogelijke medicatiefouten ontnomen”. Volgens de NVVC luistert dat zeker bij hart- en vaatziekten heel nauw.

Overleg met de NVVC

De NVVC dringt er tot slot op aan dat over het gebruik van goedkopere medicijnen die worden gebruikt ter bestrijding van hart- en vaatziekten eerst wordt overlegd met de cardiologenorganisatie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Miljoen subsidie voor Cardiovascular Center Maastricht

ActiZ stuurt brandbrief aan zorgkantoren

UMC St Radboud start proef met cardiostick

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.