Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Careyn reorganiseert huishoudelijk zorg

Careyn Huishoudelijke Zorg heeft 75 medewerkers (44 fte) werkzaam in Utrecht oost boventallig verklaard. Om de werkgelegenheid te behouden krijgen de betrokken medewerkers de keus om als thuishulp A te gaan werken. Dat is een minder betaalde functie.
Careyn reorganiseert huishoudelijk zorg

Conform het sociale kader wordt het salaris van de medewerkers die op het aanbod ingaan een half jaar aangevuld tot het huidige niveau. Careyn probeert circa 15 medewerkers door te laten stromen naar een functie in de zorg. De Ondernemingsraad stemt in met de reorganisatie.

Noodzakelijk

De reorganisatie is volgens Careyn noodzakelijk door de ‘mismatch’ tussen vraag en aanbod. ‘Het tarief dat gemeenten voor de huishoudelijke zorg betalen, is in veel gevallen ontoereikend om de medewerkers die de zorg verlenen, tevens gekwalificeerd voor het verlenen van zorgtaken en begeleiding, volgens de afgesloten CAO te betalen.’ Careyn betreurt de ontwikkeling daarom. ‘We hebben veel geïnvesteerd in werving, deskundigheidsbevordering en behoud van goede medewerkers. Maar de reorganisatie is onvermijdelijk. Er moet een keuze gemaakt worden tussen behoud van werkgelegenheid of behoud van salaris. Careyn ziet geen andere mogelijkheden om kostendekkend te blijven werken.’

1 REACTIE

  1. Schandalig dat deze hardwerkende mensen gestraft worden voor wanbeleid van de regering. Ons zorgstelsel is ziek, de regering pakt gemakkelijk de zwakste schakel aan .Linschoten van de zorgverzekeraarsis het er mee eens, Ik hoop dat het beleid als een boomerang terugslaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.