Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Catharina Ziekenhuis investeert in echografie

Mark van Dorresteijn
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft de meest geavanceerde echografietechologie van Philips voor de afdelingen radiologie en cardiochirurgie van het ziekenhuis aangeschaft. Het gaat om zeven systemen van Philips’ zeer recent geïntroduceerde echografieplatform EPIQ.
Catharina Ziekenhuis investeert in echografie

Het ziekenhuis beschikt hierdoor over de allerlaatste innovaties op het gebied van medische beeldvorming en zet een belangrijke nieuwe stap vooruit in de zorg voor haar patiënten. Door de grote snelheid waarmee haarscherpe live 3D-beelden kunnen worden gemaakt, ontvangen de radiologen van het Catharina Ziekenhuis sneller diagnostische beelden van hoge kwaliteit.

Echografie sneller en eenvoudiger

Philips introduceerde het intelligente echosysteem begin september tijdens het European Society of Cardiology in Amsterdam. ‘Het Catharina Ziekenhuis is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat profiteert van deze nieuwste methode om haarscherpe echografiebeelden te produceren’, zegt Philip Jurgens, hoofd radiologie bij het Catharina Ziekenhuis. ‘Met de nieuwe EPIQ-techniek met de hoge beeldsnelheid kunnen we vloeiende en zeer gedetailleerde beelden maken van organen. Het werken met echografie wordt bovendien eenvoudiger en sneller door het ontwerp en de deels geautomatiseerde bediening van de apparatuur.’

Planning en uitvoering

‘Het is goed te zien dat een systeem dat pas zo kort geleden is geïntroduceerd kan rekenen op zoveel enthousiasme en interesse van de medische wereld’, zegt Henk Valk, General Manager Philips Healthcare Benelux. ‘Philips wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve beeldvormingstechnieken. Met het nieuwe EPIQ-echografiesysteem bieden we een nieuwe manier voor artsen en laboranten om onderzoeken en behandelingen beter te kunnen plannen en uitvoeren om zo de zorg die zij hun patiënten bieden verder te verbeteren.’

EPIQ

Met het EPIQ-platform is het voor het eerst mogelijk een hoge beeldsnelheid met live 2D en 3D visuele details van een zeer hoge kwaliteit te combineren. Ook kunnen panoramische beelden worden gemaakt, waarmee hele organen in hun geheel in een keer kunnen worden gevisualiseerd. Daarnaast genereert de ingebouwde ‘anatomische intelligentie’ patiëntspecifieke orgaanmodellen. Daardoor is het systeem sneller en eenvoudiger in gebruik en zijn beelden met een zeer grote nauwkeurigheid herproduceerbaar, wat onder meer van belang is tijdens vervolgonderzoek van de patiënt.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.