Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Catharina-ziekenhuis naar rechter vanwege hartklepoperatie

Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven stapt naar de rechter om de vergunning voor het uitvoeren van hartklepoperaties via een katheter te behouden. Een woordvoerder heeft dat aangekondigd nadat het ziekenhuis buiten de kwaliteitselectie van demissionair minister Klink van VWS was gevallen.
Catharina-ziekenhuis naar rechter vanwege hartklepoperatie

Uit vijftien kandidaten selecteerden de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Klink vorige week vijf ziekenhuizen, onder meer op basis van ervaring. De vijf uitverkoren ziekenhuizen staken duidelijk uit boven de rest, werd gezegd. Het Catharina-ziekenhuis behoort naar eigen zeggen tot de grootste en meeste ervaren niet-academische hartcentra van Nederland en heeft veel internationaal erkende expertise.

Gecompliceerde hartkelpoperaties

In de afgelopen jaren heeft het Eindhovense hartcentrum 127 van deze gecompliceerde hartklepoperaties uitgevoerd. De minister meent dat 150 operaties per jaar nodig zijn voor voldoende ervaring. Over eventuele andere onderbouwing van zijn bezwaar doet het ziekenhuis geen mededelingen.

Kort geding

De nieuwe behandelmethode voor de vervanging van hartkleppen is vooral voor patiënten die onvoldoende conditie hebben voor een openhartoperatie. In de lies wordt een slagader aangeprikt en via een katheter krijgen ze een nieuwe hartklep. Het kort geding tegen de minister dient op 5 augustus bij de rechtbank in Den Bosch. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Catharina-ziekenhuis werkt samen met Velthuis Kliniek

Catharina-ziekenhuis Eindhoven winten Ziekenhuisprijs 2008

Catharina Ziekenhuis Eindhoven schrapt 150 banen

IC Catharina-ziekenhuis wil uitbreiden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het C-Zkh behoort, volgens de respectieve onderzoeken, al jaren achtereen tot de top 2 v/d hartchirurgische zkh’n.
    Kortom een uitstekende staat van dienst dunkt me.
    Indien je dan als zkh door dit IGZ onderzoek buiten de boot valt, vind ik het niet vreemd dat men twijfelt aan de kwaliteit, zorgvuldigheid van dit ” IGZ-onderzoek” en de door VWS genomen beslissing de rechter voorlegt. Ik hoop dat het gezonde verstand bij de zittende magistratuur zegeviert en wel in haar overweging rekening houd met de door het zkh opgebouwde track record.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.