Catharina Ziekenhuis werft bij ondernemers

Uit een kleine rondgang langs topklinische ziekenhuizen blijkt dat zij in toenemende mate hulp van burgers en bedrijven vragen voor de financiering van eigen onderzoek. Het Catharina Ziekenhuis richt zich in de fondsenwerving specifiek op ondernemers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
HIPEC-operatie in het Catharina Ziekenhuis. Foto: Catharina Ziekenhuis

Zo heeft het Catharina Ziekenhuis in 2016 de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht. Ook OLVG en het Antonius Ziekenhuis willen hun activiteiten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek uitbreiden.

Relatie academische ziekenhuizen

Als verklaring wordt vaak de tegenstelling met academische ziekenhuizen aangedragen. Op de website van het Catharina Ziekenhuis staat: ‘Dat doen we omdat het Catharina Ziekenhuis vanuit de overheid geen geld krijgt voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Alle academische ziekenhuizen krijgen dat wel. Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis en moet voor onderzoek op zoek naar andere geldstromen. Daarom is de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht.’

Veel mogelijkheden voor

0
458

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.