Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBO neemt gezondheidsinstituut NIGZ over

Mark van Dorresteijn
De Stichting Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO (dochter van TNO Management Consultants) neemt per 10 augustus 2012 het gezondheidsinstituut NIGZ over. Het NIGZ vroeg vorige maand faillissement aan bij de Rabobank Utrecht.
CBO neemt gezondheidsinstituut NIGZ over

Aanleiding voor het faillissement is de teruglopende markt, zo stellen de partijen. Naast de overname van activiteiten is door het CBO aan een deel van de medewerkers een baan aangeboden. Een aantal activiteiten op het gebied van sociale veiligheid en participatie worden voortgezet door de Stichting Veiligheid NL te Amsterdam.

Samenwerking

Kees Ahaus, directeur TNO Management Consultants en algemeen directeur CBO, verwacht dat de activiteiten van NIGZ en die van CBO en TNO’s themagebied Gezond Leven elkaar kunnen versterken. ‘Een groot deel van de NIGZ-projecten die CBO overneemt richten zich op gezondheidsbevordering in de wijk en op het bevorderen van zelfmanagement van patiënten. Projecten die vallen onder het thema “gezonde school” zal CBO ook voortzetten. Deze activiteiten sluiten goed aan bij TNO’s propositie Gezond en Veilig Opgroeien. Coöperatie met Veiligheid NL vormt daarbij een positieve en versterkende factor.’

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: CBO )

NIGZ vraagt faillissement aan

CBO failliet door bestuurscrises en subsidiestop

CBO vraagt faillissement aan

TNO neemt activiteiten CBO over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.