Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBO vernieuwt audit- en visitatiesysteem ADAS

Mario Gibbels
CBO heeft vorige week de nieuwe versie van het audit- en visitatiesysteem ADAS gelanceerd.
CBO vernieuwt audit- en visitatiesysteem ADAS

 

 

 

ADAS (Algemeen Digitaal Audit Systeem) een instrument voor kwaliteitsvisitaties in de zorg is vernieuwd. De eerste versie van het visitatie- en auditsysteem stamt uit 2003.

Nieuwe versie

De nieuwe versie, die in de zomer van 2012 in gebruik wordt genomen, kent uitgebreidere mogelijkheden om te benchmarken en om rapportages te genereren. Ook wordt het mogelijk om de ledenadministratie van de vereniging te koppelen aan ADAS. Bovendien moet de nieuwe versie het plannen van visitaties en de voorbereiding en verslaglegging daarvan, vereenvoudigen.

Nieuwe mogelijkheden

De nieuwe versie van ADAS biedt, volgens de maker CBO, uitgebreide mogelijkheden op het gebied van IFMS. Koppelingen met GAIA/PE-Online en het systeem Patientervaring.nl, waarmee ervaringen van patiënten gevraagd kunnen worden, moeten ervoor zorgen dat gebruikers een centrale plaats hebben waar het gaat om het meten en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

CBO

CBO is referentie- en kennisinstituut alsook implementatiecentrum dat zich, naar eigen zeggen, richt “op het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg. CBO zoekt daarin altijd naar moderne en gebruiksvriendelijke systemen ter ondersteuning van kwaliteitsmeting en verbetering”.

Meer weten?

Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.