Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CBP: ‘privacyrisico van zorgtaken bij gemeenten te groot’

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) maakt zich zorgen over de overheveling van taken van provincie en Rijk aan gemeenten. Met name met betrekking tot de jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen is er geen goede uitwerking van hoe de privacy gewaarborgd kan worden, aldus het CBP. Dat levert volgens de instantie ernstige risico's op voor de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen.
CBP: ‘privacyrisico van zorgtaken bij gemeenten te groot’
Foto: ANP Photo

 

 

Het college heeft daarover een brief gestuurd aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Volgens de privacytoezichthouder zitten er risico’s aan het ‘bovenmatig delen van persoonsgegevens, het gebruiken van de gegevens voor een doel dat niet verenigbaar is met het oorspronkelijke doel waarvoor zij zijn verzameld en de beveiliging.’
Bovendien dreigt volstrekte ondoorzichtigheid, zo stelt het college. ‘Waardoor het noch voor burgers noch voor de overheid zelf inzichtelijk is wie welke gegevens verzamelt en gebruikt en met welk doel dat gebeurt.’ (ANP)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.