Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA en PvdA ruziën over ‘dode patiënt’

Het CDA en de PvdA zijn elkaar in de haren gevlogen naar aanleiding van uitspraken van Kamerlid Frank Heemskerk. Volgens Heemskerk zijn de CDA-plannen voor de zorg “bloedlink” en zouden er daardoor doden kunnen vallen.

Door een verdere invoering van marktwerking denkt het CDA in totaal 4 miljard euro efficiencywinst in de zorg te kunnen boeken. In een radioprogramma liet Heemskerk deze week weten dat hij deze plannen gevaarlijk acht voor de patiënt. Door zich noodgedwongen te concentreren op lucratieve ingrepen, komt de spoedeisende hulp in het gedrang, met als uiterste consequentie dat “meer mensen zullen doodgaan”.

De uitspraak is premier en CDA-lijsttrekker Balkenende in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens Balkenende mag de verkiezingscampagne niet op een dergelijke wijze gevoerd worden. PvdA-lijsttrekker Wouter Bos vindt de bewoordingen van Heemskerk niet gelukkig, maar handhaaft de kritiek van de PvdA op de christendemocratische zorgplannen. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.