Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Centrum Maliebaan ontheft medisch directeur van taken

Interim-bestuurder Marjolijn Keesmaat van de Utrechtse verslavingszorginstelling Centrum Maliebaan heeft medisch directeur Rob Stigter van een aantal taken ontheven. Dat bevestigt vakbond Abvakabo FNV.
Centrum Maliebaan ontheft medisch directeur van taken

Aanleiding van de actie van Keesmaat zou de inhoud van een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zijn. Vakbondsbestuurder Sengul Sözen heeft contact met de Ondernemingsraad gehad over de situatie. “De OR is niet van tevoren ingelicht over het ontheffen van de hoofdpsychiater. Ze zijn er erg door verrast en vinden het een nogal abrupte actie van de interim-bestuurder. Daarbij heeft de OR ook geen inzicht gekregen in het bewuste IGZ-rapport. Dit is allemaal heel jammer omdat het na de situatie van eerder dit jaar weer goed gaat met deze instelling.” Sözen refereert aan de vernietiging van een fusiebesluit in april dit jaar door de Ondernemingskamer. Dat was een overwinning van de OR die leidde tot het ontslag van voormalig bestuurder Paul van der Linden.

Niet openbaar

IGZ-woordvoerder Silvie de Peijper bevestigt dat de inspectie een rapport heeft gemaakt over Centrum Maliebaan. “Het gaat om regulier thematisch onderzoek voor de hele verslavingszorg. De resultaten hiervan worden pas eind dit jaar openbaar gemaakt. Over de inhoud kan ik daarom nog niets zeggen.” Marjolijn Keesmaat wilde niet reageren op dit bericht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bestuurder verlaat Centrum Maliebaan na mislukte fusie

OR voorkomt fusie Altrecht en Centrum Maliebaan

Problemen rond fusie Centrum Maliebaan en Altrecht

Kredietcrisis vertraagt fusie Altrecht en Maliebaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.