Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘CGM sneller en veel accurater dan ECG’

Mario Gibbels
Met de nieuwe meetmethode CGM zou 70 procent van de (dreigende) hartinfarcten te detecteren zijn, tegen 30 procent aan de hand van de klassieke ECG.
‘CGM sneller en veel accurater dan ECG’

 

 

Dit stelt Cardimed, partner van de fabrikant Enverdis van het nieuwe meetapparaat, in een persbericht.

Nu wordt de diagnose van een hartinfarct of een dreigende infarct gesteld aan de hand van het elektrocardiogram (ECG), aangevuld met een bloedtest.

Accurater

De nieuwe methode, cardiogoniometrie of kortweg CGM, zou veel accurater zijn en artsen de mogelijkheid bieden hartinfarcten te herkennen die niet door het ECG of de bloedtest ontdekt zouden worden. De Cardiologic Explorer is een apparaat dat deze CGM kan maken.

Driedimensionaal

CGM levert een driedimensionale weergave van de elektrische activiteit van het hart en stelt artsen in staat een hartinfarct of ischemie (onvoldoende doorbloeding van het hart) sneller en met meer zekerheid te herkennen.

Enverdis, de Duitse fabrikant van het CGM-apparaat heeft vorig jaar de Innovatie-award gewonnen voor de Cardiologic Explorer.

Bron: Cardimed

ICTzorg Magazine

Meer weten?
Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.