Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chatrobot licht jongeren voor over seks en drugs

Het Trimbos Instituut en Soa Aids Nederland zetten een chattende robot in om jongeren voor te lichten over alcohol, drugs en veilig vrijen.

De robot heet Bzz en kan worden bereikt door bzz@chatmetbzz.nl toe te voegen aan de vriendenlijst in Windows Live Messenger, oftewel MSN. De robot kan duizend vragen beantwoorden. Weet hij het ook even niet, dan slaat hij de vragen op en voegen medewerkers van de Alcohol & Drugsinfolijn en de Aids Soa Infolijn enige tijd later de juiste antwoorden toe. Ook worden jongeren doorverwezen naar hulp als dat nodig is.

Opener tegen chatbot

Volgens Anke Wammes van het Trimbos-instituut durven jongeren opener te zijn tegen een chatbot en meer persoonlijke dingen te zeggen. 13- tot 17-jarigen maken minder gebruik van de informatielijnen. Internet scoort daarentegen hoog als informatiebron. Twee op de vijf jongeren in die leeftijd raadpleegt het liefst internet voor informatie over seks, drugs en drank. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bekijk de demo van Bzz

Verzekeraars gaan polis digitaal aanbieden

VWS wil digitaal debat over zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.