Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chiel Bos wordt voorzitter van de SAN

Chiel Bos is benoemd tot nieuwe voorzitter van de landelijke branchevereniging van huisartsenlaboratoria en medisch diagnostische centra SAN. De voormalige directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland is de eerste externe voorzitter van de SAN.
Chiel Bos wordt voorzitter van de SAN

Op 24 maart heeft de ledenvergadering unaniem ingestemd met de benoeming van Chiel Bos als voorzitter van de SAN. Deze functie werd tot dusver bekleed door een van de SAN-leden. Gezien de ontwikkelingen in de zorgsector en de positie van diagnostische centra daarin vindt de SAN een onafhankelijk voorzitter van groot belang.

Zorgverzekeraars

Momenteel werkt Bos als zelfstandig adviseur en vervult hij verschillende taken in de gezondheidszorg. Hij is onder andere voorzitter Taakgroep organisatie zwangerschap en geboorte, kwartiermaker leerstoel e-health Vrije Universiteit Amsterdam, lid van de Raad van Advies Vereniging voor Verplegenden en Verzorgden en vice-voorzitter Landelijke Regieraad Kwaliteit van Zorg.

Na zijn geneeskundestudie heeft Bos onder andere gewerkt als huisarts, verzekeringsgeneeskundig adviseur en directeur van een Arbodienst. Daarna was hij bijna tien jaar directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Chiel Bos vandaag met de VUT

Rompa: ‘Chiel Bos destructief over thuiszorg’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.