Chinese muren belemmeren samenwerking in de zorg’

Zorgaanbieders die domeinoverstijgend willen samenwerken, stuiten op  de schotten van de verschillende zorgwetten. ‘We moeten de Chinese muren binnen de financiering van de zorg afbreken om te komen tot integrale gezondheidszorg’, zegt Chris van den Haak van BDO in een interview over het Zorgmanifest.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Als het zorgstelsel niet grondig wordt verbouwd, dan loopt het helemaal vast', Chris van den Haak, voorzitter BDO branchegroep zorg. Foto: BDO.
'Als het zorgstelsel niet grondig wordt verbouwd, dan loopt het helemaal vast', Chris van den Haak, voorzitter BDO branchegroep zorg. Foto: BDO.

Knellende budgetten, een niet te overbruggen personeelstekort, perverse productieprikkels in de financiering en een verstikkende regeldruk. Als het zorgstelsel niet grondig wordt verbouwd en de manier van denken over gezondheid niet verandert, loopt het helemaal vast. Dat is de overtuiging van BDO en een groep zorgbestuurders, toezichthouders en stakeholders uit de hele zorgketen.  Ze hebben de afgelopen maanden een Zorgmanifest opgesteld dat 4 maart 2019 is gepubliceerd.

Chinese muren tussen wetten

Domeinoverstijgend samenwerken is extreem lastig’, zegt Chris van den Haak, voorzitter branchegroep Zorg van BDO. ‘Partijen die zorg willen verplaatsen vanuit de academische ziekenhuizen naar de topklinische, van

0
544

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.