Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ciska Scheidel nieuwe directeur Publieke Gezondheid bij VWS

Redacteur Zorgvisie
Ciska Scheidel is benoemd tot directeur Publieke Gezondheid bij het ministerie van VWS. Ze zal per 18 september beginnen aan haar nieuwe functie. Dat heeft de Algemene Bestuursdienst bekendgemaakt.
ciska-scheidel-400.jpg

Scheidel volgt Marianne Donker op, die in 2011 aantrad als directeur Publieke Gezondheid, maar in januari dit jaar vertrok om bestuurssecretaris/directeur van de concernstaf bij het UMC Utrecht te worden.

De nieuwe directeur werkt op dit moment nog bij de gemeente Rotterdam, waar ze sinds 2015 het programma ‘Elke jongere telt’ leidt. Daarvoor leidde ze de decentralisatie van de jeugdzorg, zo meldt de Algemene Bestuursdienst en was ze plaatsvervangend directeur Veiligheid. Scheidel deed eerder ervaring op bij de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.