Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Cliënte van Talant al acht maanden in afzondering

De moeder van een negentienjarig verstandelijk gehandicapt meisje dat al acht maanden alleen in een afgesloten crisiskamer zit, heeft alarm geslagen in de Leeuwarder Courant.
Cliënte van Talant al acht maanden in afzondering

Zorginstelling Talant wil in de Leeuwarder Courant niet ingaan op dit specifieke geval. De organisatie stelt dat dergelijke maatregelen alleen in uitzonderlijke situaties worden toegepast. De moeder zegt een andere plek te zoeken voor haar dochter. Het verstandelijk gehandicapt meisje zit nu nog in De Swaai in Beetsterzwaag, een kliniek van Talant en GGZ Friesland. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kamer roept Klink op matje over separeren

Klinklaat separeren onderzoeken

Klink wil harde norm voor separeren

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Dat het verhaal van die moeder waar is kan ik niet beoordelen. Wel weet ik dat dit vaker gebeurd. De reden is heel eenvoudig te noemen. Je zit als werknemer in een huis met 9 bewoners, allemaal zwaar verstandelijk beperkt. Uiten dat hen iets niet zind kunnen ze niet zoals wij. wanneer een werknemer pech heeft, krijgt ze/hij alle ellende op haar dak. Zij/hij raakt gestrest en loopt op haar tenen. de bewoners reageren daar op. bij overmaat van ramp komt daar ok nog eens een uitzendkracht die ze helemaal moet inwerken. stres, stres, en nog eens stres.
    In sommige huizen werkt agressie ook nog een in de hand door de bouw van de huizen.
    Het is er hol en geluid eggood door de woning heen.
    Sommige bewoners hebben een één op één behandeling nodig, en die is er niet. Het zij door dat er geen kracht te krijgen is, maar aan de andere kant komt het ook door dat er door het management steeds weer bezuinigt wordt. Personeelswisseling is ook een grote boosdoener.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.