Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënten ggz zoeken vaker alternatieve behandeling

Patiënten die psychiatrische zorg krijgen, zoeken steeds vaker ook hulp in het alternatieve circuit. Ze vinden het belangrijk om 'effectief' te worden behandeld, maar ook 'affectief'.

Dat concludeert de Universiteit Utrecht in een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van instellingen voor psychiatrische zorg en patiëntenorganisaties.

Psychiatrische zorg

Ondervraagden zijn over het algemeen tevreden over de hulp die ze krijgen bij reguliere instellingen voor psychiatrische zorg. Maar ze zeggen behoefte te hebben aan ‘meer’, bijvoorbeeld aan behandelaars die ook op zoek gaan naar de diepere oorzaak van hun klachten en die via oefeningen en aanrakingen weten te bereiken dat de patiënt zich beter voelt.

Controleren

Volgens de onderzoekers geven patiënten ook aan persoonlijk contact met de alternatieve behandelaar belangrijk te vinden. Ze willen dat die hun persoonlijkheid kent en begrip heeft voor hun emoties. Wel vinden ze het belangrijk dat de alternatieve behandelaar goed is en zijn cliënten niet in gevaar brengt. Sommigen ondervraagden vinden dat de reguliere zorgverleners in de gaten moeten houden of de alternatieve behandeling kwaad kan bij de patiënt. (ANP)

Lees ook:

Trend: Ggz wil meer ex-patiënten in dienst

Slotervaart adviseert over alternatieve geneeswijzen

Oncologen vinden alternatieve therapie gevaarlijk

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.