Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Cohen bemoeit zich met verloskunde in Twente

PvdA-leider Job Cohen wil dat minister Edith Schippers ingrijpt in de kwestie rond de klinische verloskunde in Twente. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia.
Cohen bemoeit zich met verloskunde in Twente

Cohen liet zich maandagavond in de bibliotheek van Almelo bijpraten door regionale bestuurders over Twentse zaken. Met toenemende verontwaardiging reageerde hij op de voorgenomen sluiting van verloskunde in het ziekenhuis in Almelo.

Bedrijfseconomische argumenten

Cohen zegt in het dagblad: “Patiëntenzorg is belangrijker dan concurrentie. Wat nu gebeurt, kan niet. Laat de minister de spreiding van de zorg regelen, rekening houdend met aanrijtijden en kwaliteit. Het kan toch niet zo zijn dat een Enschedees ziekenhuis een compleet nieuw VrouwKindCentrum bouwt en dat een paar kilometer verderop een vergelijkbare voorziening komt? En Almelo gaat dicht. Bedrijfseconomische argumenten mogen niet de doorslag geven. Patiëntenzorg, daar moet het over gaan.”

Schippers

Cohen beloofde dat hij de kwestie aankaart bij verantwoordelijk minister Edith Schippers. “Marktwerking mag niet doorslaan. Op een aantal punten moet de overheid spreiding regelen. Een basisvoorziening als verloskunde hoort daarbij. Een superspecialisme is iets anders. Dat hoeft niet in elk ziekenhuis.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Balkenende en Cohen botsen over zorg

Kabinet beslist dit jaar over concentratie verloskunde

Onbegrip over kraamzorgstop Almelo

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.