Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conflict schuldeisers om boedel Ruwaard-ziekenhuis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De curatoren, ING Bank en medisch specialisten van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis vechten om de miljoenen die het ziekenhuis nog tegoed had van de zorgverzekeraars. Dat meldt RTL Nieuws op basis van het onlangs verschenen zevende faillissementsverslag van de curatoren.
Rechter_SpringerFachmedia_450.jpg

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse ging in 2013 failliet. Het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis namen een deel van de zorg over. Het Ruwaard ging verder als het Spijkenisse Medisch Centrum.

Conflict over vordering
Curatoren Henri Bentfort en Martijn Vermeeren zijn al bijna drie jaar bezig het faillissement af te wikkelen. Het failliete ziekenhuis kreeg nog geld van zorgverzekeraars. Uit eerdere verslagen blijkt dat die vordering kan oplopen tot ruim acht miljoen euro. Inmiddels betaalden zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis, Multizorg, DSW en Stad Holland 2,3 miljoen euro.  Over de verdeling van dat geld hebben de curatoren, ING Bank en de medisch specialisten een conflict. ING Bank heeft 7,6 miljoen euro van het failliete ziekenhuis tegoed en had de inkomsten van zorgverzekeraars als onderpand. De bank lijkt dus aanspraak te kunnen maken op de miljoenen. Maar het deel van de betalingen dat als honorarium was bedoeld voor de artsen, valt weer niet onder dat onderpand. Ook zouden de tegoeden op enkele zorgverzekeraars niet onder het pandrecht van de bank vallen, maar terecht moeten komen in de boedel. Dat geld moet door de curatoren verdeeld worden onder alle schuldeisers. De partijen leggen hun conflict mogelijk voor aan een arbitragerechtbank, verwacht RTL Nieuws.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.