Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Congres: Samenwerking en fusie in de zorg

Samenwerking niet langer vrijblijvend

Door de opkomst van marktwerking en de druk van de verzekeraar is samenwerking in de zorg niet langer vrijblijvend. De noodzaak van schaalvergroting wordt steeds groter, waarbij ook zorginhoudelijke motieven een belangrijke rol spelen. Zowel horizontaal als verticaal is de markt volop in beweging. Om uw vooraanstaande positie als zorginstelling te behouden zijn de juiste keuzes dan ook onontbeerlijk.

Wat betekent dit voor u als bestuurder?

Waarschijnlijk bent u zich, evenals uw vakgenoten, aan het oriënteren op mogelijke samenwerkingsvormen en strategieën. Enerzijds wilt u hiermee de concurrentie het hoofd bieden en anderzijds wilt u ervoor zorgen dat uw cliënt de juiste zorg op de juiste plaats krijgt. Toch gaat het in praktijk vaak mis. Een gebrek aan goede voorbereiding en de juiste implementatie spelen hierin altijd de hoofdrol.

Zorg dat ùw instelling geen slachtoffer wordt en bereid u voor! Verrassingen komen u namelijk duur te staan.

Op 11 oktober a.s. hoort u van experts én vakgenoten waar de kritische punten liggen en welke aspecten uw samenwerking succesvol maken.

U hoort alles over:Doelstelling en aanpak van samenwerkingsvormenRealiseren van daadwerkelijke kwaliteitsborgingImplementatie van verandermanagementDe toetreding van (commerciële) partijen in uw stichtingJuridische en economische structuren

Met o.a de praktijkcases: Rivas Zorggroep, Philadelphia Zorg, Pantein-STBNO, ‘t Lange Land Ziekenhuis, De Omring Thuiszorg BV.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.