Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Consumentenbond: ook orthodontist rekent te veel

Redacteur KinderopvangTotaal
Volgens de Consumentenbond verhogen de orthodontisten niet alleen hun tarieven, maar ook de kosten voor lopende behandelingen. Zelfs voor behandelingen waarvoor in 2011 al een offerte was afgegeven. De bond overweegt juridische stappen.
Consumentenbond: ook orthodontist rekent te veel

Het maandbedrag wordt soms met 30 procent verhoogd van 43 naar 56 euro zonder patiënten vooraf te informeren. Dat maakte de Consumentenbond vrijdag bekend. De bond kan geen compleet beeld geven van de kostenstijging, “maar wel is duidelijk dat individuele mondzorgers hun kans grijpen en de tarieven opschroeven”. Uit meldingen bij de Consumentenbond blijkt dat ook mondhygiënisten hun prijzen soms flink verhogen.

Stijging 6 procent

Sinds 1 januari zijn tarieven in de mondzorg vrijgegeven. Volgens onderzoek van TNS NIPO, dat donderdag werd gepubliceerd, betaalt een klant sinds begin dit jaar gemiddeld 6 procent meer voor een behandeling bij de orthodontist. Als belangrijkste redenen voor de verhoging werden inflatiecorrectie, stijgende kosten en investeringen gegeven. (Zorgvisie ANP / foto: ANP Koen Suyk)

Lees meer:

‘Tandartstarieven nog steeds niet inzichtelijk’

‘We betalen tandartstarieven, al kost het miljoenen’

Prijsstijging tandartsen blijft toch beperkt

2 REACTIES

  1. OPLOSSING ; orthodontisten zijn autisten die al enorm veel verdienen met 3 tot 12 stoelen vol kinderen (ouders) die onnodig veel moeten betalen.
    VWS en ZN grijp in tanden rechtzetten is geen medisch noodzakelijke ingreep maar in 90& cosmetisch u kunt dus gemakkelijk de hele vergoeding afschaffen of bijv. maar 750 euro bijdragen .
    Moet je eens kijken hoe de prijzen omlaag gaan. VWS en ZN laat je tanden zien wel PGB-ers pakken maar miljonairs horlogemakers maar laten doorgaan met uitbuiting, schande……

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.