Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cooijmans: ‘Conflict bij Ommelander betreft één specialist’

Alleen gynaecoloog Henk Brinks heeft problemen met bestuursvoorzitter Jan Cooijmans, en niet de complete vakgroep gynaecologie. Dat zegt Cooijmans in reactie op een boze brief die Brinks naar het Dagblad van het Noorden heeft gestuurd.
Cooijmans: ‘Conflict bij Ommelander betreft één specialist’

Brinks noemt in de brief aan de krant Cooijmans ‘de Kleine Napoleon die nodig zijn Waterloo zou moeten beleven.’

Meningsverschil

Brinks bekritiseert de financiële toestand van het ziekenhuis in Delfzijl, onderdeel van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). Het ziekenhuis stevent af op een financieel tekort. De verloskunde in Delfzijl is al gesloten, de neurologie in de locatie Winschoten neemt tijdelijk geen nieuwe patiënten meer aan en Brinks schrijft dat het nog veel erger gaat worden. Cooijmans: “Het is belangrijk aan te geven dat deze man zijn uitspraken op persoonlijke titel doet. We vinden dat meningsverschillen intern behandeld moeten worden en we beraden ons op maatregelen.”

Financiële situatie

Over de financiële toestand bij zijn ziekenhuisgroep zegt Cooijmans: “Onze financiële toestand is op zichzelf goed maar we kampen wel met de kortingen die ons zijn opgelegd. Dat gaat bij ons om vijf miljoen euro op een totaalbudget van honderd miljoen euro. Daarnaast hebben we vorig jaar van een aantal specialisten afscheid genomen. Hierdoor lopen we achter in de productie. We komen daarom waarschijnlijk dit jaar rond de nul uit.” Toch komen de eerder aangekondigde investeringen in nieuwbouw en ICT op een goed moment volgens de bestuursvoorzitter. “We moeten tijdige maatregelen nemen om de OK’s up to date te houden. Maar we hebben voldoende eigen vermogen. En de productie is weer op peil en zal mede dankzij de nieuwe afspraken met het UMCG verder toenemen.”

UMCG

De brief van Brinks kwam op dezelfde dag als de ondertekening van een samenwerkingsverklaring tussen de OZG en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Deze samenloop van omstandigheden noemt Cooijmans ‘geen probleem’. Op de vraag of er sprake is van een mogelijk ontslag van Brinks, antwoordt de bestuursvoorzitter: “Iedereen heeft recht op een zorgvuldige benadering. We moeten nog kijken tot wat voor soort actie wij over zullen gaan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

UMCG en OZG willen nieuwe SEH bouwen

Ommelander Ziekenhuis sluit gynaecologie

Afdeling gynaecologie Ommelander weer op volle sterke

Nieuwe medisch directeur voor OZG

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

 1. Het grootste probleem is uiteraard dat er maar weinig specialisten zijn die hun vingers durven te branden, maar achter de schermen staan te stoken of wel commentaar hebben, maar er op het moment supreme niet zijn!
  Gelukkig is er wel een specialist die zegt wat hij denkt, dat heet in Ned vrijheid van meningsuiting! Ik zou zeggen RvB: prijs hem, en praat met hem.
  Los hiervan is de situatie met kortingen en dat soort onzin precies dat wat de zorg op dit moment de nek omdraait. Verder bezuinigen gaat zeker voor de 100% ten koste van de zorg!!! De minister en zorgverzekeraars (in dit geval Menzis) moet maar lekker doorgaan zo, 1 grote doffe ellende is het aan het worden. Patienten worden de dupe!
  Straks maar 1 spoedopvang creeeren en dan denken dat de problemen weg zijn? Forget it! Zeker weer arts assistenten die de spoedeisende zorg moeten leveren?!!! …..
  Het wordt tijd dat zorgverzekeraars mede verantwoordelijk worden voor claims in de medische wereld waarbij duidelijk is dat er geen budgetten beschikbaar zijn gesteld door deze zorgverzekeraars. Meerdere ziekenhuizen kampen met grote problemen voor wat betreft de liquiditeit. Kijk alleen al naar dat EPD gebeuren. Waar is de zak met miljoenen om dat systeem up to date te houden?
  Wellicht kan Menzis haar geld beter aan FC Groningen overmaken of aan reclamewereld en advertentiekosten in kranten. Patient en dokter betalen de rekening toch wel. We gaan bergafwaarts met de zorg, ernstige situatie!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.