Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CSC komt met opt-in versie van MicroHIS X

Mark van Dorresteijn
CSC heeft een nieuwe versie van de eerstelijnszorgoplossing MicroHIS X uitgebracht. De oplossing biedt ondersteuning voor het registreren van patiënten onder de nieuwe opt-in regeling.
CSC komt met opt-in versie van MicroHIS X

De CSC-oplossing maakt het mogelijk om in de patiëntregistratie vast te leggen of de patiënt akkoord gaat met het elektronisch beschikbaar stellen van zijn gegevens aan andere zorgaanbieders. MicroHIS X heeft hiervoor ook de opt-in-kwalificatie gekregen van Nictiz.

Voldoen aan privacyeisen

Met de doorstart van het Landelijk Schakelpunt (LSP) in de nieuwe opzet van de landelijke zorginfrastructuur moeten zorgaanbieders aan de eis voldoen om toestemming aan hun patiënten te vragen voor de uitwisseling van medische gegevens via deze infrastructuur. Vanaf 1 januari 2013 geldt deze verplichting voor alle zorgaanbieders op de zorginfrastructuur. Gebruikers van MicroHIS X kunnen vanaf nu al de toestemming van hun patiënten registreren, zodat zij ruim op tijd voldoen aan deze privacyeisen.

Veiligheid

‘Met deze nieuwe versie van MicroHIS X maken wij het huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, medische diensten en klinieken mogelijk om op tijd te voldoen aan de gestelde privacyeisen’, zegt Twan Weegels, Country Manager, Healthcare Group, CSC. ‘Daarnaast stellen we hen in staat om gemakkelijk en perfect aan te sluiten op de landelijke infrastructuur voor gegevensuitwisseling – dezelfde infrastructuur die eerder al door CSC is ontwikkeld en die ook in de toekomst garant zal blijven staan voor de veiligheid van de gegevensuitwisseling en de privacy van patiënten.’

MicroHIS X

MicroHIS X is de geavanceerde eerstelijnszorgoplossing van CSC voor consult- en praktijkvoering. De oplossing ondersteunt het vastleggen van administratieve en medische gegevens en biedt met het episodegericht werken en beslissingsondersteuning gemak voor grote groepen gebruikers. Met MicroHIS X kan eenvoudig aangesloten worden op de landelijke zorginfrastructuur.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.