Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

CVZ trekt ggz-advies niet in

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het College van zorgverzekeringen (CVZ) is niet van plan het omstreden conceptadvies over de geneeskundige ggz in te trekken. Dat zegt CVZ-voorzitter Arnold Moerkamp in een interview met Zorgvisie.
CVZ trekt ggz-advies niet in
Foto: CVZ
Premium

Het conceptadvies van het CVZ,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Offtopic: blijkbaar heb ik een ip-ban bij zorgvisie? Als ik via een omweg inlog lukt het wel, maar regulier lukt dat niet. Ik zou het waarderen als zorgvisie opheldering geeft! Je zou bijna denken dat kritisch geluid niet welkom is. Ik ben bereikbaar op scheepvaarthuis (a) gmail.com .
   Dank, zorgvisie.

  2. Lees alle reacties
  3. Meneer Moerkamp studeerde bouwkunde en planologie.
   Deze visionair stelde recentelijk onder meer dat een 85 jarige dementerende mevrouw geen recht heeft op een nieuwe heup. Hij adviseert ‘liefdevolle verzorging’.
   Blijkbaar is meneer Moerkamp behept met het neoliberale virus:
   ‘als jouw partner overlijdt, ben je een loser’.
   ‘Als je je kansen niet grijpt, is dat jouw probleem’.
   Bij seksueel misbruik: ‘je was er toch zelf bij? Waarom deed je je benen eigenlijk wijd? Waarom heb je geen cursus zelfverdediging gedaan’?
   Ik betwijfel of onze maatschappij gebaat is bij advies van dit soort randdebielen.

  4. De reactie van de NVvP, de psychiaters, is te lezen via de link NVvP in het artikel. Genoeg materiaal, 6 pagina’s, om als CVZ inhoudelijk erop te reageren. De redenatie hierboven ernaast plaatsend ‘Ik heb voorlasnog nog geen overtuigend inhoudelijk argument gehoord waarom we van koers zouden moeten veranderen. Ik heb wel veel misverstanden gehoord. Maar we staan open voor een dialoog en zullen goed naar de kritiek luisteren’ leidt tot de conclusie dat deze carriere-ambtenaar uit zijn nek kletst.

  5. Zie je nou dat dit alles te veel doorgeschoten is, en dat er een heel legertje zorgverleners mee beziggehouden zijn.
   Zie zelf gevallen aan, dat bemoeienis soms tot ergenis van de burgers tever doorschiet!
   Met bezuinigen, moet deze tak echt onder ‘ÇURATELE’ gesteld worden~, wil de werkelijke gevallen niet de nodige zorg moeten ontberen.

  6. Toespraak van Arnold Moerkamp, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport .Toespraak ter gelegenheid van het jaarcongres van de Rabobank. Titel: Governance in de publieke sector na de kredietcrisis: Quo Vadis?
   Utrecht 14 oktober 2009. Via Google op te zoeken.
   Hij geeft daar aan dat het solidariteitsbeginsel uitgangspunt is in de zorg. We kunnen dus nog flink wat vuurwerk verwachten mbt de somatische zorg nu de GGZ in de tang zit en de minister echt durft ipv een politiek onmondige groep aan te pakken. Na de ingrepen in de GGZ die waarschijnlijk doorgaan kan de zachte sector voortaan de harde sector heten.

  7. Állerlei klets die niet kan verhullen dat er grote ingrepen dreigen. De ‘adviezen’van GGZ-1 zijn integraal door de minister overgenomen. Het is aan het veld om het tegendeel te bewijzen, en die hebben niet de Informatiestromen die het CVZ wel heeft, heeft het veld niet. Hoe komt het CVZ eraan, is die informatie openbaar, kan die gedeeld worden met het veld?.
   Overigens een schoolvoorbeeld van bureaucratie zoals het CVZ zich gedraagt.
   Overigens doet de consultatie van de hoogleraren door het CVZ denken aan een situatie van 30 jaar geleden toen een collega namens de LSV (voorloper van de OMS) inspraak kon geven bij het ministerie, toen hij vroeg wat er nu gedaan werd haalde de ambtenaar een document te voorschijn waarin het beleidsplan al stond. De verontwaardiging van de LSV vertegenwoordiger begreep hij niet, ‘u hebt toch inspraak gehad’,’ tja dat we er iets mee doen, dat hebben we niet beloofd’.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.