Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

CVZ: Veel jongeren onder wanbetalers

Eindredacteur
Van de 300.000 Nederlanders die als wanbetaler staan geregistreerd, zijn er 50.000 tussen de 18 en 25 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het College voor zorgverzekeringen (CVZ).
CVZ: Veel jongeren onder wanbetalers

Ongeveer 50.000 jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar hebben minstens een half jaar hun zorgpremie niet betaald. Daarmee vormen zij de grootste groep wanbetalers volgens het CVZ: 17 procent van het totale aantal van 300.000 wanbetalers. Vanavond worden de cijfers van het CVZ gepresenteerd in het televisieprogramma Altijd Wat.

Zorgpremie-incasso

Sinds in september 2009 de wanbetalersregeling is ingegaan, worden achterstallige premiegelden via de werkgever of uitkeringsinstantie ingehouden op het salaris respectievelijk de uitkering. Is dat niet mogelijk dan wordt het Centraal Justitieel Incassobureau ingezet. (anp)

Lees ook:

Steeds minder mensen kunnen zorgpremie betalen

CVZ te laks met uitvoering wanbetalersregeling

5 REACTIES

  1. Als reactie op piet, er wordt dus al vanuit gegaan dat jongeren zo de schuldhulpverlening in kunnen gaan, dat kan toch nooit de bedoeling zijn en het is toch belangrijk dat je leert omgaan met geld, deze kosten van de zorgpremie kunnen niet betaald worden door jongeren zelf als ze op school zitten, er is ook nog een hoge rekening voor schoolkosten, als je geen ouders hebt die dat kunnen betalen, begin je gelijk met schulden, ook al doe je bv. MBO opleiding op niveau 4,als je veel erbij moet werken, kom je toch in de knoop met je tijd om alle verslagen te maken en het gewone huiswerk

  2. Lees alle reacties
  3. beste lezers,
    Wanneer bijvoorbeeld jonge mensen werken betalen zij van hun bruto-inkomen de AWBZ-premie.Iedereen die hier rechtmatig verblijft komt in aanmerking voor AWBZ-zorg.
    Daarnaast bestaan er noodfondsen voor acute zorg.
    Elk ziekenhuis en elke arts moet hiervan op de hoogte zijn.
    Als mensen de zorgpremie echt niet kunnen betalen dan kunnen zij een beroep doen op de afd.schuldhulpverlening van de gemeente waar zij wonen.
    Mensen kunnen zich tegen een aantrekkelijke korting laten verzekeren via een ouderenbond en/of vakbond.
    Ik ben van mening dat zorgverzekeraars efficienter zorg moeten inkopen zodat de zorgpremie lager kan worden.

  4. waar zijn de 250.000 andere wanbetalers
    er word hier een doelgroep uitgelicht ,de jeugd .
    nou je mag weten dat ik supergezond ben,ook de tandarts klaagt niet
    kosten 123 euro per maand en niets geleverd
    ik ga ook niet meer betalen
    koop liever een leuke kar voor dat geld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.