Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ in actie tegen ondeugdelijke pgb-verantwoordingen

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraar CZ biedt 154 klanten van de failliete firma Raad en Daad aan de vorderingen over te nemen, die zij kregen omdat de pgb-verantwoordingen niet deugden. Dat meldt dagblad De Limburger.
CZ in actie tegen ondeugdelijke pgb-verantwoordingen

De zorgverzekeraar meent dat de firma vooral blaam treft voor de slechte pgb-verantwoordingen. De organisatie zou verkeerde zorg factureren en hogere tarieven rekenen dan afgesproken.

Gezamenlijke actie

“Wij komen met dit initiatief van een gezamenlijke actie met pgb-houders omdat wij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben”, zegt CZ-woordvoerder Marcel Kommer in het dagblad. “Wij wilden de uitkomst van het lopende onderzoek niet afwachten en nu iets doen voor de pgb-houders. Voor hen ontstond het risico dat ze van zorg verstoken zouden blijven.”

Juridische stappen

Wat voor juridische actie CZ tegen Raad en Daad gaat ondernemen, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Op 26 mei organiseert de zorgverzekeraar een informatiebijeenkomst voor alle betrokken pgb-houders. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Potentiële pgb’ers Leiden onder druk gezet door gemeente’

Bussemaker wil gebruik pgb beperken

Pgb-fraude bij zorgbedrijf Raad & Daad

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.